Vending Machines | Hoe werkt het

Blog dexis vending machine

Wij hebben in ons pakket diverse oplossingen voor je voorraadbeheer en –beheersing. Een van deze oplossingen is de vendingmachine die je kunt vergelijken met de snoepautomaat in de kantine, gevuld met chocoladerepen en snoep.

Via DEXIS kun je een soortgelijke vendingmachine laten plaatsen, maar dan gevuld met producten naar keuze. Denk hierbij aan producten als PBM’s, lagers en zelfs afgewogen bevestigingsmaterialen. Zo kan personeel gemakkelijk en snel nieuwe handschoenen pakken, zonder dat hij de deur uit hoeft of dat er een inkooporder geplaatst hoeft te worden.

Diverse uitvoeringen

De vendingmachine is er in verschillende vormen en maten. Zo hebben wij de ‘snoepautomaat’ uitvoering, maar bieden wij ook vendingmachines aan in de vorm van lockers en ladekasten. De vendingmachines kun je eventueel uitbreiden met bijvoorbeeld weegsystemen die gekoppeld zijn aan de software. Komt het gewicht onder een bepaald niveau dan krijgen wij een seintje om deze aan te vullen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, deze bespreken we graag met je.

Voordelen van de vending machine

  • We maken een op maat gemaakte machine qua hard- en software
  • Per werknemer kun je restricties instellen, zij ‘kopen’ hun producten middels een bijvoorbeeld een pasje, tag of code. De vendingmachine kan dan aflezen wat een werknemer wel of niet mag hebben.
  • Door middel van software kunnen we de voorraad uitlezen waardoor we de aanvulling kunnen optimaliseren en waar nodig versnellen.
  • Door het optimaliseren van het voorraadniveau is er minder voorraad nodig en zijn er geen wachttijden.
  • Je hebt de mogelijkheid om uitgebreide rapportages in te zien Er zijn mogelijkheden voor een automatisch besteladvies
  • Er is sprake van maximale efficiëntie door middel van realtime voorraadtransacties
  • Alle bestaande instellingen en bestanden staan in een centrale database en zijn op afstand te beheren.

Het plaatsen van de vending machine

De plaatsing en het aansluiten van de vending machine neemt ongeveer een halve dag in beslag. Gedurende het plaatsen controleren wij de machine nog op eventuele schade, maken wij de connectie met de database en starten we het werkscherm. Ook zorgen wij ervoor dat de machine gevuld is met de eerste lading voorraad en boeken deze in. Is de machine eenmaal klaar voor gebruik dan geven we je personeel graag een korte training over het in- en uitloggen, zoeken, pakken en de aanvulling van de voorraad.

Heb je interesse in de vendingmachine en/of wil je meer informatie neem dan contact op met Harmen Visser via: h.visser@dexis-nl.nl

Harmen visser key account manager