MVO

DEXIS heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan, dit zie je op verschillende plekken in de organisatie terug.

Logistiek
DEXIS is één van de leidende partijen in Nederland en beschikt over een innovatief geautomatiseerd centraal magazijn in Tilburg. Hier komen alle leveringen van leveranciers binnen en vanuit hier worden klanten en de DEXIS en DESTIL vestigingen rechtstreeks beleverd. Deze aanpak levert een zeer hoge logistieke efficiency op en hierdoor wordt milieubelasting geminimaliseerd. Bovendien wordt er gewerkt met nieuwe zuinige vrachtwagens en een geavanceerde routeplanningstool om ritten zo efficiënt mogelijk in te delen. Daarnaast zijn de eigen chauffeurs getraind in ‘het nieuwe rijden’. Door deze training wordt brandstof bespaard en het milieu gespaard.

Trees for all
Recent is DEXIS gestart met een nieuw initiatief op het gebied van MVO. Dit initiatief heeft betrekking op de CO2 uitstoot van onze vrachtwagens. Op jaarbasis kunnen wij exact berekenen hoeveel CO2 onze vrachtwagens op jaarbasis uitstoten. Deze hoeveelheid wordt gecompenseerd door het planten van bomen. Bomen nemen CO2 op uit de lucht en zetten deze om naar zuurstof. Op deze manier nemen wij onze verantwoordelijkheid om een positief sociaal economische bijdrage te leveren aan de wereld van morgen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de stichting Trees for All. Deze stichting zorgt voor meer bomen en bos wereldwijd, en investeert daarmee in de toekomst van onze planeet. Het is de enige stichting in Nederland met CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bos projecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat.

Toeleveranciers
DEXIS werkt met het zogeheten ProPlan. Dit is een uniek samenwerkingsverband tussen DEXIS en haar leveranciers waarbij uitgegaan wordt van een wederzijdse intensieve en langdurige samenwerking. Vanuit een wederzijdse ‘partnerbenadering’ worden gezamenlijke concepten aangeboden waarin de kwaliteit van A-merken wordt gecombineerd met innovaties van de toeleveranciers en de kennis van de DESTIL specialisten.

Afnemers
Voor haar klanten heeft DEXIS verschillende vooruitstrevende logistieke concepten bedacht. Gelet wordt op het verpakkingsmateriaal om zo milieubesparend mogelijk te werken. Klanten hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om hun bestellingen in emballagebakken aangeleverd te krijgen, waardoor er bijna geen verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Een andere mogelijkheid is de DEXIS bouwcontainer, een voorraadpunt op locatie, waardoor het aantal toeleveringen tot een minimum kan worden beperkt. De digitale variant van de DEXIS bouwcontainer zorgt er zelfs voor dat alle handelingen/transacties inzichtelijk worden.

Maatschappelijk
Met stichting 'Winnen Doen We Samen', steunt DEXIS diegenen die dat het hardst nodig hebben. DEXIS draagt als sponsor de stichting Orange Babies een warm hart toe. Jaarlijks organiseren wij samen met DESTIL 'Mystery Mountain' (voorheen Expeditie Mont Ventoux) en 'Expeditie Junior', sportieve fundraising-evenementen waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan Orange Babies.

In het kader van Social Return biedt DEXIS leer-/werkplekken aan. Wij zijn een door KennisCentrum Handel erkend leerbedrijf en zorgen ervoor dat MBO-leerlingen hun opleiding kunnen afronden. Dit doen we door stageplaatsen aan te bieden op de DEXIS-vestigingen en het centraal magazijn. Daarnaast bieden we ook stageplaatsen aan op andere afdelingen zoals administratie en P&O. Het komt regelmatig voor dat de leerlingen, na het behalen van hun diploma, hun carrière starten bij DEXIS.

Met succes komen wij tot langdurige samenwerking met jongeren uit de WAJONG of voormalige stagiaires van DEXIS. Ook bieden wij ruimte voor mensen met een ‘rugzakje’ waarin WAO of WIA tot de inhoud behoort. Op dit moment werken diverse fte bij DEXIS die vanuit een uitkeringsinstantie komen.

Daarnaast hebben we een samenwerking met Amarant, ‘ Have a Break’. ‘Have a Break’ is een samenwerking waarbij 7 mensen met een beperking elke werkdag de lunch voor de werknemers van ons zusterbedrijf DESTIL verzorgen.  Zo helpen wij hen aan een zinvolle dagbesteding.