Reconditionering van industriële lagers

Dankzij een nauwe samenwerking met SKF, de meest toonaangevende fabrikant op het gebied van lagers, kunnen bijna alle lagers hersteld worden naar de originele waarden en specificaties.
Alledaags gebruik van industriële lagers in verschillende toepassingen kunnen diverse slijtages verzoorzaken zoals corrosie, indrukkingen, microscheuren en tevens verontreiniging. Dit kan een grote invloed hebben op de gebruiksduur van een lager, waardoor deze korter kan zijn dan de berekende levensduur. Één van de oplossingen voor dit probleem is een gecontroleerd reconditioneringsproces, wat vooral van belang is voordat er grote schade is opgetreden. Het reconditioneren kan de levensduur van de lager aanzienlijk verlengen. De voordelen hiervan ziet u terug in de kostenbesparing van het onderhoud en vervanging, waarbij de vermindering in grondstoffen goed is voor het milieu.

Diverse soorten en maten lagers kunnen gereconditioneerd worden. Hiervoor worden dezelfde normen, processen, apparatuur, kwaliteitsborging kennis en competenties gebruik als bij de productie van nieuwe lagers.

Lagers die geschikt zijn voor reconditionering

Steunlagers

Vergelijkbaar met cilinderlagers, hebben de steunlagers extra dikke buitenringen. Deze, in paren of groepen toegepaste assen, worden doorgaans als set verwerkt. Tijdens het reconditioneren van de lagers wordt de totale radiale diameter bewerkt zodat een zeer specifieke diametervariatie verkregen wordt voor alle assen uit dezelfde groep. Hiervoor is een speciaal reconditioneringsproces opgezet.

Steunlagers reconditioneren
 • Het buitenoppervlak van de buitenring wordt opnieuw geslepen en het logaritmische profiel wordt vernieuwd
 • Montage, inspectie en herindeling van hoogte doorsnedegroepen
 

Casterlagers

Wanneer steunwalsen worden gebruikt in continugieterijen, worden doorgaans casterlagers geplaatst. Er zijn 3 meest voorkomende soorten:

Casterlagers reconditioneren
 • Tweerijige tonlagers
 • CARB lagers
 • Cilinderlagers
 

Het reconditioneringsproces wordt specifiek ingesteld op basis van informatie van de klant, waarbij maatregelen worden genomen ter optimalisatie van afgedichte lagers, CARB lagers of SKF ConRo units.

Grote lagers

Grote lagers lenen zich uitstekend voor reconditionering. Er zijn diverse verschillende soort grote lagers.

Grote lagers reconditioneren
 • Tweerijige tonlagers
 • Een- en meerrijige kegellagers
 • Een- en meerrijige cilinderlagers
 • Groefkogellagers
 • CARB lagers
 • Tontaatslagers
 

Draaikranslagers

Draaikranslagers reconditioneren

Tijdens een plaatselijk onderzoek, kunnen wij beter analyseren wat de condities van de lagers zijn, welke over het algemeen zeer grote diameters hebben. Via dit proces vormen wij een duidelijk en gedetailleerde analyse wat aantoont welke reconditionering de meest geschikt optie is voor de lagers. Deze werkzaamheden kunnen vaak ter plaatse uitgevoerd worden.

 

Lagerhuizen

Lagerhuizen reconditioneren

Niet in alle gevallen is het nodig om een lagerhuis te vervangen en het bedrijfsproces stil te leggen. Dankzij reconditionering wordt het lagerhuis bedrijfsklaar gemaakt op een snelle en kosteffectieve wijze. Uitgebreide bewerkingen of minimale reparaties worden aangeboden in een serviceniveau dat aan uw behoefte voldoet en de levensduur van het lagerhuis verlengt.

 

Neem contact op met DEXIS Netherlands via [email protected] of 0251-229303 om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.