Maatschappelijk verantwoord ondernemen: People

Dexis Netherlands is van origine een familiebedrijf en dat is merkbaar aan alles. Ondanks onze enorme groei de afgelopen jaren is er een professionele werkomgeving ontstaan waar de sfeer van het familiebedrijf nog steeds te proeven is.

Onderdeel zijn van team Dexis betekent werken binnen een team waarin ieder in zijn kracht staat en met bevlogenheid zijn bijdrage levert aan onze resultaten. Betrokkenheid, kwaliteitsbewustzijn en een proactieve instelling zijn hierin volgens onze filosofie onmisbare eigenschappen van onze werknemers. Dit stimuleren wij door onze medewerkers te coachen, op te leiden en een veilige, maar bovenal prettige werkomgeving te bieden.

Wij coachen je naar de top
"Wij coachen
je naar de
top"

WE COACHEN JE NAAR DE TOP

Iedere medewerker in zijn kracht zetten en elk talent optimaal benutten. Dat is ons motto. Daarom hebben wij op ieder vakgebied, van commercieel tot logistiek, ervaren coaches aangewezen die zich inzetten om talent binnen de onderneming te herkennen en in te zetten op de plekken waar het nodig is, waarbij we ook onze leveranciers en partners intensief betrekken. Met het aanwijzen van deze coaches heeft alles wat onder kennisvergaring, vaardigheden aanscherpen en interne trainingen valt een prominente plaats binnen de hele organisatie.

DESTIL gaat verder dan enkel het overdragen van kennis. Het doel is talent op de juiste plek zetten en investeren in medewerkers. We zoeken naar drijfveren en interesses en focussen ons vooral op ieders sterke punten. Dit geeft ons de mogelijkheid perspectief en eindeloos veel carrièremogelijkheden te bieden aan onze werknemers. Indirect draagt deze aanpak gericht op talentontwikkeling bij aan meer werkplezier en het terugbrengen van het ziekteverzuim.

 

VEILIG EN VERANTWOORD OP DE WERKVLOER

Elke organisatie kent een arbobeleid. Zo ook Dexis Netherlands. De Arbowet speelt hierin een grote rol. Alle maatregelen op het gebied van Arbo binnen het bedrijf zijn dan ook gericht op verbetering van de veiligheid en gezondheid van werknemers op de werkplek. De maatregelen die Dexis Netherlands heeft genomen zijn:
  • Dexis Netherlands beschikt over een ontruimingsplan en duidelijke veiligheidsinstructies en -procedures voor op de werkvloer en in de vestigingen;
  • Waar nodig worden ergonomische verbeteringen gebruikt, zo hebben enkele werknemers een sta-bureau;
  • In ieder pand zijn brandblusmiddelen beschikbaar;
  • Er zijn BHV’ers aanwezig welke zijn voorbereid op noodsituaties.

ONZE MAATSCHAPPELIJKE PLICHT

Wij bieden iedereen een kans
"Wij bieden
iedereen een
kans"

Dexis Netherlands heeft een personeelsbestand van 500+ medewerkers. We nemen onze maatschappelijke plicht serieus. Daartoe hebben wij een nauwe relatie met de gemeente Tilburg en organisaties die zich richten op re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals Sagenn en de GGZ. Met ROC’s en het SBB gaan we regelmatig in overleg om de mogelijkheden voor stageplaatsen te bespreken. Maar onze verantwoordelijkheid gaat verder…

Zo werkt Dexis Netherlands nauw samen met Amarant groep uit Tilburg. Zij helpen mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel toch gebruik te maken van hun mogelijkheden en capaciteiten middels het Have a Break project; een arbeidsmatig dagbestedingsproject in het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor van Dexis Netherlands. Dagelijks staan deze kanjers voor ons personeel een heerlijk lunchbuffet te bereiden en verzorgen zij de koffie en thee inclusief lekkernijen tijdens vergaderingen en bedrijfsbezoeken. Have a Break is een unieke mogelijkheid voor Dexis Netherlands om iets terug te doen voor de samenleving op regionaal niveau.

Stichting winnen doen we samen

ONZE EVENTS VOOR HET GOEDE DOEL

Om onze sociale verantwoordelijkheid kracht bij te zetten hebben we Stichting Winnen Doen we Samen opgericht. Een stichting van waaruit Dexis Netherlands allerlei activiteiten en evenementen organiseert om geld in te zamelen voor het goede doel. De stichting is verbonden aan Orange Babies; zij bestrijden HIV en Aids in Zuid-Afrika door voorlichting, medicatie en begeleiding te bieden.

Jaarlijks staat er een kinder- en een volwassenenevenement op de kalender. Van origine heeft Dexis Netherlands een grote verbintenis met sport. Zo waren we (en zijn we nog steeds) meerdere seizoenen trotse hoofdsponsor van de Tilburgse topclub Willem II, maar ook op het shirt van de lokale ijshockeyclub Tilburg Trappers heeft het logo van Dexis Netherlands een aantal seizoenen mogen prijken als hoofdsponsor. Onze uitgebreide sportieve historie heeft ervoor gezorgd dat veel evenementen en activiteiten die wij vanuit de stichting organiseren voor het inzamelen van geld dan ook een sportief karakter hebben!


Mystery Mountain door DESTIL Prolians

Mystery Mountain is een sportief evenement waarmee we geld inzamelen voor ons goede doel Orange Babies. Elk jaar reizen we af naar een legendarische berg ergens in Europa met een groep van ongeveer 120 tot 150 personen. Het mooiste van alles? De berg die je gaat beklimmen in jouw discipline, dat kan zijn hiken, wielrennen, mountainbiken of hardlopen, is tot één week voor vertrek het grootste geheim van Nederland!

Bekijk de website van Mystery Mountain.

Kids 4 Kids Challenge

Volwassenen kunnen goed sporten, maar kinderen ook! Daarom organiseren we elk jaar een evenement voor de jongere generatie om geld in te zamelen voor Stichting Orange Babies. Voorheen in de vorm van de Posbank Challenge, waarbij we kinderen uitdaagden een spannende route op de racefiets over de Posbank af te leggen.

Bekijk de website van Kids 4 Kids Challenge.