Hitachi wordt HiKOKI

De merknaam Hitachi zal per 1 oktober 2018 verdwijnen en verder gaan onder de nieuwe merknaam HiKOKI. De nieuwe naam is een samentrekking van Hitachi Koki, de officiële bedrijfsnaam. Dit geldt voor de volledige productlijn van elektronische gereedschappen, nu nog bekend als Hitachi en/of Hitachi Koki. Per 1 juni 2018 verandert ook de bedrijfsnaam van Hitacho Koki naar Koki Holdings.

Waarom?

1 November 2017 kondigde de Japanse fabrikant deze naamsverandering aan, met het oog op de ambitieuze internationale groeistrategie van het bedrijf en de verdere uitbreiding van het wereldwijde netwerk.

President Osami Maehara: ‘We hebben al meer dan 70 jaar betrouwbare producten met bekroonde innovaties geleverd. Nu is het de tijd om ons verder te focussen op expansie als een echt wereldwijd bedrijf, maar met behoud van onze Japanse tradities. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze activiteiten naar een hoger niveau kunnen tillen met de steun van al onze medewerkers en partners wereldwijd. De naamswijziging van het merk, is een eerste stap om dit mogelijk te maken. Wij kijken ernaar uit om het merk HiKOKI verder uit te breiden en zelfs de verwachtingen van veeleisende klanten over de gehele wereld te overschrijden.’ Omdat wij niet willen dat jij als klant voor verrassingen komt te staan, berichten wij je tijdig over de naamswijziging.

Alleen de naam verandert

Hitachi benadrukt dat er aan de producten (en de kwaliteit ervan) niets verandert. Al je Hitachi gereedschap en accessoires zullen compatibel zijn met de nieuwe HiKOKI producten.

Pieter Krol