Wij planten bomen! Jij ook?

Als je niet maatschappelijk verantwoord onderneemt dan hoor je er niet meer bij. Zo lijkt het wel als je om je heen kijkt. Maar wat betekent het en wat kun je als bedrijf betekenen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat je als bedrijf verantwoordelijkheid draagt voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. Je kunt ervoor kiezen om deze problemen niet groter te maken of je kiest ervoor om deze problemen mee op te lossen.

Binnen DESTIL zijn er natuurlijk ook diverse zaken waar we verantwoord mee om willen gaan. Eén van die zaken is ons transport. Ruim 1 miljoen kilometer per jaar rijden we met 17 vrachtwagens, dit geeft een CO2 uitstoot van ca. 1.000 ton. Onlangs hebben we gekozen om deze CO2 uitstoot te compenseren. CO2 uitstoot compenseren? Hoe doe je dit dan? Dat doe je door bomen te planten.

Bomen nemen CO2 op uit de lucht en zetten deze om naar zuurstof. Op deze manier nemen wij onze verantwoordelijkheid om een positief sociaal economische bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Planten wij deze bomen zelf? Nee, dit doet de stichting Trees for All voor ons.

Op deze manier is ons wagenpark CO2 neutraal! Zijn we nu klaar? Nee, we willen onze klanten ook de mogelijkheid geven om een boom te laten planten. Daarom kunnen onze klanten via het loyaliteitsprogramma; DESTIL Propunten.nl hun gespaarde Propunten gebruiken om 1 of meerdere bomen te laten planten. 

Mark van den Broek