Ben jij al voorbereid op de wetswijziging omtrent de opbouwmethode van steigers?

Per 1 januari 2018 verandert de regelgeving omtrent het op- en afbouwen van een rolsteiger. Dit geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. Pieter Krol, Productmanager deelt in deze blog de belangrijkste informatie.

Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht om altijd rondom een leuning te hebben bij betreding van een platform in een rolsteiger. De regelgeving geldt ook voor rolsteigers die aangeschaft zijn voor deze datum en daarom heeft dit de nodige consequenties voor de meeste steigers die nu in omloop zijn. Met de oude onderdelen is het namelijk praktisch onmogelijk om eerst een leuning te plaatsen, alvorens op gelijke hoogte het bijbehorende platform te kunnen betreden.

Betekent dit dan dat iedereen een nieuwe rolsteiger aan moet schaffen? Nee, gelukkig niet. Door het vervangen van enkele onderdelen, met name de schoren, kan jouw oude steiger in de meeste gevallen dusdanig aangepast worden dat hij voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Wil je weten wat dit precies voor jou inhoudt, neem dan eens contact op met je accountmanager. Hij kan je exact vertellen wat je moet doen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen zodat ook jij veilig op hoogte je werkzaamheden kunt blijven verrichten.

Pieter Krol